Telakalle vieminen,...
 
Notifications
Clear all

[Sticky] Telakalle vieminen, eli säilytykseen valmistelu

eyeless
(@eyeless)
Noble Member

Eli koska taas puidaan näitä samoja ongelmia, tehdään tänne ymmärrettävä lista niistä asioista mitä on suositeltavaa tehdä ennen kuin laitteen laittaa pidemmäksi aikaa telakalle.

Bensa ei säily kun 3kk! Vanhat kurat pois tankista.

Ajojen jälkeen olisi fiksua suihkuttaa konehuoneeseen esim. wd-40 koska tämä estää sen korroosion aikalailla tehokkaasti, tietty jos on suolavedessä käynyt lilluu niin fiksua olisi myös käydä ajelemassa järvellä jotta järjestelmään ei jäisi suola lillinkiä.

Jettien pakosarjaan, vesiboksiin ja myös kanaviin jää aina hieman vettä, kuiva käyttämällä ajojen jälkeen saa hieman niitä poistettua, ÄLÄ kuitenkaan käytä pitkään kuivana ettei kone leikkaa!

Ennen ajoja, tarkista öljyt ja vaihda ne, vaihda tulpat, vaihda/putsaa suodattimet, tarkista akun lataus ja samalla hinkkaa akun navat ja sähköpiuhojen liittimet teräsharjalla puhtaiksi.

Asioista enempi keskusteltuani muutamankin ulkomaalaisen kovemman ajomiehen kanssa, joudun toteamaan heidän tekemisensä hyväksi, eli kaverit laittaa jetteihin (2T huom.) kaasarista suoraan sisään Fogging oilia, elikkä tämä on siis nesteen kondensoitumisen estävää kamaa. Laite on käynnissä ja ei muuta kun sinne vaan niin paljon kuin suinkaan saa laitettua.
Kyseinen heppu kenen kanssa eniten höpisin laittoi tuota siis ihan joka ajojen jälkeen, kaveri ajeli sellaisella 15 tonnin laitteella, eli varmasti oli mielenkiintoakin sen edestä pitää laite kunnossa.
Heti kun saan selville mistä sitä kotimaassa saa niin laitan sen tänne ylös.

Jos jettisi ei toimi kunnolla:
1. tarkista kipinä  eli tulppa hattuun (muut irti) ja koeta käynnistää. Näkyykö kipinää tulpan päässä?
2. Tarkista bensa, vaihda uuteen jos on vanhaa
3. Kulkeeko bensa kaasareille asti? tämä vanhemmissa ja ei ruiskupeleissä helpohko tarkistaa, katsomalla kaasariin esimerkiksi taikka irroitamalla kaasarista letku, tuleeko mitään?
huom. tarkista minkä letkun irroitit, koska noi pumppaavat alipaineella sitä bensaa ja jos irroitat väärän niin ei varmasti tule tavaraa.
4. Jos ei edes pyöritä starttia, tarkista akku ja samalla putsaa ne liittimet, kontakti häiriöt ovat yleisiä.
Huom. kokeile mahdollisuuksien mukaan ensiksi pyörittää konetta käsin suoraan akselista, joskus kone saattaa olla säilytyksen jäljiltä jumissa. Jos on näin niin tulppien reiistä wd-40 sisään ja hetken päästä kokeile uudestaan pyörittää manuaalisesti.
5. jos mikään näistä ei vieläkään auttanut niin saattaa sinulla olla ilmavuoto jossain, eli puristuspaine mittari (motonet 15euroa) käteen ja katso kaikkien pyttyjen arvo, lukeman pitäisi olla lähes sama kaikissa pytyissä, 1 bar toleranssilla.
Seuraavaksi hyvä on käydä kaikki letkut läpi ja tarkistaa onko niissä mitään vuotoja.
jos nämä on kunnossa sitten tänne kyselyä tarkemmin, täältä löytyy toivottavasti osaavia ihmisiä ketkä haluavat avittaa muita lajin parissa liikkuvia.

Tässä nyt alustavaa listaa, lisätä saa mitä vaan hyödyllisiä neuvoja kuitenkaan tekemättä tästä aiheesta mitään täysteknillistä korjausopasta..

Viimeisenä neuuvoja vielä sellaisiin jetteihin missä ei ole omaa jäähdytysjärjestelmää, eli ottaa jäähdytys vedet suoraan sieltä missä ajelet.
Jos ajat alle 60cm vedessä, on suuri todennäköisyys että sinne jäähdytys letkuihin joutuu hiekkaa, kiviä yms silppua mikä estää hyvin tehokkaasti jäähdytysveden kulkemisen mikä taas johtaa kiinnileikkaamiseen, joten mieti missä ajat!

0_o   o_0  O_O  ^_^
Kädet aina vahingossa eksyneenä konehuoneen puolelle..
Seisottavien 2tahtien parissa vilisijä

   ~~ Team Free Try ~~

Quote
Topic starter Posted : 23.04.2012 03:56
Vezu
 Vezu
(@vezu)
Estimable Member

Bensa säilyy kyllä koko talven ihan hyvänä kun muistaa talviteloille jättäessä tankata tankki täyteen ja lisätä stabilointiaineen bensan sekaan. Näin olen itse toiminut eikä ole ollut käynti häiriöitä keväällä ja hyvin on jetti lähtenyt käyntiin. Stabilointiaine käsittääkseni pitää myös kaasuttimen hyvänä, ei pääse kalvot ja suuttimet kärsimään. Ja näin ei tankkiin kerry kondenssio vettä, kun tankki on täynnä bensaa.

Yamaha XL 1200 Ltd. -00 155Hp.

ReplyQuote
Posted : 23.04.2012 19:10
eyeless
(@eyeless)
Noble Member

Jokainen tietty taplaa tyylillään mutta kyllä ainakin henkilökohtaisesti mielummin lyön tuoreet bensat sisään kun laitteet säilytyksestä poistan.

Hyvä tosin tietää tuollainenkin tapa

0_o   o_0  O_O  ^_^
Kädet aina vahingossa eksyneenä konehuoneen puolelle..
Seisottavien 2tahtien parissa vilisijä

   ~~ Team Free Try ~~

ReplyQuote
Topic starter Posted : 23.04.2012 19:54
veetee
(@veetee)
Active Member

Mulla on kans toiminut ihan ookoo sellasella puolitankkia talven yli seissyttä ja loppu uutta bensaa, tankkaan kyllä aina vpoweria jos vaan mahdollista, tiedä nyt sitten onko sillä kumminkaan niin isoa merkitystä mitä sinne tankkaa.. Joka vuosi meinaan valmistella talvisäilytystä ja aina se valmistelu sitten jää..

Ex:

2013 Kawasaki ultra 300x (ei voi suositella kenellekään)
2012 Seadoo RXP-X260 RS
2009 Seadoo RXP-X255
2007 Seadoo GTI-SE155

ReplyQuote
Posted : 29.01.2013 21:24
John Heineken
(@vesimonni)
New Member

Moi,

Tyhmä alottelijan kysymys? Jos jetti talvehtii ulkona ( Kylmä telttatalli ), onko jotain muuta mitä pitää tehdä? Akku toki pois.

ReplyQuote
Posted : 04.06.2020 22:34
eyeless
(@eyeless)
Noble Member

@vesimonni jos jätät ulkosäilytykseen niin glykolia jäähdytys järjestelmään pitänee laittaa, riippuen jetistä että onko joko pelkästään pakopuolella järvivedestä jäähdytys (ainakin seadoo uudemmat) tai koko koneeseen. Letku irti ja sinne valuttamalla tavaraa

0_o   o_0  O_O  ^_^
Kädet aina vahingossa eksyneenä konehuoneen puolelle..
Seisottavien 2tahtien parissa vilisijä

   ~~ Team Free Try ~~

ReplyQuote
Topic starter Posted : 15.06.2020 12:29
Share:

Jetteile.com

Vesijetteily aiheista keskustelua
jo vuodesta 2008
YHTEYSTIEDOT

Helsinki, Finland
Email: asiakaspalvelu@selaa.fi

SOME
ONLINE